top of page

Hvitløk og honning - Naturens egen medisn

Prep Time:

5 minutter

Cook Time:

5 minutter

Serves:

Level:

About the Recipe

Ingredients

1 Hel hvitløk

2 dl ekte honning (helst rå, ubehandlet)

Et lite glass med lokk

Preparation

  1. Skrell og del hvitløksfeddene i to.

  2. Legg dem i et rent glass.

  3. Hell honningen over hvitløken til alt er godt dekket.

  4. Lukk glasset og la det stå i romtemperatur i 2-3 dager.

  5. Oppbevares deretter mørkt og kjølig. jo lenger du lar den stå jo bedre blir smaken, mildere og søtere. og bedre effekt. Jeg lar min fermentere i 4 uker før bruk.


Bruk:

  • Ta en teskje og spis for å styrke immunforsvaret.

  • Ved forkjølelse eller sår hals: 1 teskje 2-3 ganger daglig. Kan raskt lindre luftveisplager.

  • Bland gjerne i teskje i varmt vann eller te for mildere smak.

  • På enkelte kan faktisk hvitløk virke kraftig feberdempende.

bottom of page