top of page

Brytebrød med mozarella

Prep Time:

Cook Time:

1 time

Serves:

Level:

About the Recipe

Ingredients

1 ss Gjær

2 ss sukker

2,5 dl varmt vann

6 dl hvetemel

2 ts salt

0,8 dl oliven olje

1 ss fersk eller tørket rosmarin (kan bruke andre urter)

1 mozarella (kan sløyfes)


Hvitløks smør: 4 ss smør

1 fersk fedd hvitløk

1/4 ts salt

1 ts fersk eller tørket persille (kan bruke andre urter

Preparation

  1. Forvarm ovnen til 185°C.

  2. Bland gjær, sukker, varmt vann og litt av melet i en bolle. Dekk med en fuktig klut. La stå i 10 minutter, til det bobler litt. (for å sjekke at gjøren er aktivert).

  3. etter 10 minutter, bland inn resten av melet, salt, rosmarin og oliven olje

  4. ta en slikkepott og bland det grovt.

  5. ta frem kjøkken maskinen, deigen starter veldig klissete, men etter noen minutter blir den finere, kjær i 10-12 minutter. ikke bruk mere enn 1dl ekstra mel(da blir reultatet hardt)

  6. når deigen er ferdig, la den hvile i 15 minutter et lunt sted.

  7. del så deigen i 12 baller.

  8. hvis bruk av mozarella, skjær den i 12 biter og putt mozarella en i hver ball. husk å lukke ballen ordentlig, og ikke kna deigen for mye, den skal være veldig myk.

  9. finn frem rund bake form, putt bakepapir i bunn, smør kanten rundt. putt bollene oppi dekk så over med en fuktig klut og la hvile i 10 minutter.

  10. etter 10 minutter, pensle med egg og stek midt i ovnen 25-30 minutter. både bunnen og toppen av brødet skal være gyllen.

  11. mens brødet baker i ovnen, miks smør og valgfrie urter til kryddersmør og sett til side.

  12. når du tar ut av ovnen, pense med kryddersmøret, serveres varm!

bottom of page